Vakanties in Groningen


Vakanties in Groningen. Jaarlijks zijn er vele vakanties in Nederland.


De langste van de vakanties is natuurlijk de zomervakantie, die elk jaar in juli en augustus plaats vindt. Daarnaast kent Nederland natuurlijk onder andere ook de kerstvakantie, voorjaarsvakantie en herfstvakantie.

Bekijk alle uitjes in Groningen
 • ’t Peddeltje kanoverhuur

  't Peddeltje kanoverhuur. Onder de Herebrug, schuin tegenover het station, bevindt zich 't Peddeltje. Tegen voordelige prijzen zijn hier kano's, waterfiet ...

 • Ballorig Stadskanaal

  Ballorig Stadskanaal. Een overdekt speelparadijs voor kinderen van 0 tot 12! Hier kunnen de kleinsten spelen in een aparte ruimte, een veilig idee. De gro ...

 • Struisvogelhouderij fam. W. de Kreij

  Struisvogelhouderij fam look at these guys. W. de Kreij. U bent op zoek naar een leuk en origineel uitje in de provincie Groningen? Kom dan eens naar Stru ...

 • Break Out Grunopark

  Break Out Grunopark. Break Out Grunopark is hét activiteitenpark van Groningen! Break Out Grunopark biedt een grenzeloos aanbod voor het allerleukste afde ...

Vakanties in Groningen: wat te doen in Groningen

Al deze vakanties zijn een ideaal moment om er eens lekker op uit te gaan met het gezin of bijvoorbeeld een aantal vrienden. In Groningen is van alles te doen tijdens de vakanties. Bekijk hieronder enkele mogelijkheden in Groningen.

Stichting voor Natuur- en MilieuEducatie Hoogezand-Sappemeer/Kinderboerderij

Vakanties in Groningen. Midden in het Gorechtpark ligt een prachtige kinderboerderij en een Finse blokhut met daarom heen een natuurtuin. Rondom het natuurhuis is een terras waar u kunt genieten van het uitzicht en natuurlijk iets kunt bestellen.

Op het terras is een kleine zandbak voor de aller kleinsten. Binnen hebben we wisselende tentoonstellingen, doe opdrachten, een microscoop e.d

Apekooi Groningen

Vakanties in Groningen. Wat thuis niet mag, mag hier wel! Een enorme overdekte speeltuin, dus altijd droog… Hier kunnen kinderen zich helemaal uitleven. Overal in- en op klimmen, en dan vanaf de glijbaan het ballenbad in plonzen.

Er zijn springkussens, tunnels om doorheen te kruipen, klimtorens, spelletjes…en vaders en moeders kunnen vanaf het terras de kinderen in de gaten houden. Voor kinderen tot vier jaar is er een aparte apenkooi met een lekker grote ballenbak.

Hier worden ze niet onder de voet gelopen door grotere kinderen, wel zo veilig. En een kinderfeestje of schoolreisje bij de Apekooi is altijd een succes!

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum

Vakanties in Groningen. Het Noordelijk Scheepvaartmuseum laat de geschiedenis zien van de Noord-Nederlandse scheepsbouw en scheepvaart vanaf de Middeleeuwen tot aan de dag van vandaag.

In de twee prachtige middeleeuwse panden worden voorwerpen en informatie over onderwerpen als turf- en binnenvaart, Hanzevaart, Middeleeuws Groningen en scheepsmotoren gepresenteerd.

Bekijk ook de Emma, het museumschip! Tijdens Open Monumentendag en het Nationaal Museumweekend organiseert het Scheepvaartmuseum bijzondere activiteiten voor jeugd en volwassenen.

Wall House #2

Vakanties in Groningen. Het Wall House is een ontwerp van architect John Hejduk (1929-2000). Het ligt aan het het Hoornsemeer in Groningen.

Het is ontworpen als woonhuis voor Ed Bye in Ridgefield, Connecticut, maar is nooit gerealiseerd tot de gemeente Groningen en een aantal private partijen na de dood van Hejduk in 2000 besloten het te laten bouwen in de wijk Hoornse Meer.

Het huis wordt de helft van het jaar gebruikt als woon- en werkruimte door kunstenaars, architecten en schrijvers. Er worden regelmatig rondleidingen voor publiek georganiseerd.