Wat te doen in de steden


Wat te doen in de steden. De provincie Groningen kent verschillende steden. De bekendste is natuurlijk de hoofdstad van de provincie, de stad Groningen.


Daarnaast zijn er nog enkele steden waarvan niet veel mensen weten dat het steden zijn: Appingedam, Delfzijl en Winschoten.

Bekijk alle uitjes in Groningen
 • Camping ’t Strandheem

  Camping ’t Strandheem. Camping ’t Strandheem ligt verrassend mooi op de grens van Groningen, Friesland en Drenthe. Met overdekt zwembad, restaurant, multi ...

 • Familiepark Nienoord

  Familiepark Nienoord. Tussen de bossen van het landgoed Nienoord ligt Familiepark Nienoord. Het leukste landgoed voor de hele familie! Klim en klauter in ...

 • Ballorig Stadskanaal

  Ballorig Stadskanaal. Een overdekt speelparadijs voor kinderen van 0 tot 12! Hier kunnen de kleinsten spelen in een aparte ruimte, een veilig idee. De gro ...

 • Muzeeaquarium in Delfzijl

  Muzeeaquarium in Delfzijl. De leukste zeedieren, die zijn te vinden in het zeeaquarium van Muzeeaquarium Delfzijl! Dit zeeaquarium is spannend gebouwd in ...

Kies zelf uw uitje in Groningen

In alle steden en ook in veel dorpen zijn heel veel mogelijkheden voor een leuk dagje uit of zelfs een weekendje weg. Bekijk hieronder een kleine greep uit het aanbod.

Wonderwereld Ter Apel

Wonderwereld is een avontuurlijk sprookjespark en dierenpark. Voor iedereen, van klein tot groot, is in een aangename en betoverende omgeving heel wat te beleven en te genieten.

Zoals knutselen, schminken, speurtochten en verkleedpartijen. Maar er zijn bijvoorbeeld ook roofvogeldemonstraties.

Abrahams Mosterdmakerij, Eenrum

Waar haalt Abraham die mosterd nou? Niet. Hij maakt ‘m zelf. Kom kijken hoe hij dat doet, en geniet daarna van het resultaat in het restaurant.

De echte Groninger mosterd werd vroeger op tal van plaatsen gemaakt.

In de Mosterdmakerij staat de tijd stil. Hier mag u kijken, ruiken én proeven! Bezoek ook het winkeltje, gebouwd in de stijl van 1880.

d’Olle Grieze – Martinikerk Groningen

Het beeldmerk van de stad, de bekendste kerk in Groningen, d’Olle Grieze…of gewoon de Martinikerk.

Vanuit de 97 meter hoge toren klinkt het carrillon over de stad. Wat er ook op de agenda staat: uw bruiloft, een lezing, een rondleiding of een conferentie: een bezoek aan deze kerk mag niet ontbreken tijdens uw dagje uit.

En voor wie van weidse uitzichten houdt is een klim naar de eerste trans van de toren een must!

Fontana Bad Nieuweschans

In 1975 meldde zich een Duitse onderzoeker bij de toenmalige burgemeester van Nieuweschans met de mededeling: “Er zit geneeskrachtig water onder Nieuweschans. Dit betekent dat Nieuweschans een Heilbad – Kuuroord kan worden”.

Het duurde even voor de betekenis hiervan doordrong. Pas in 1980 werd er een proefboring gedaan en werd op 633 meter diepte het gezochte ‘Heilwasser’ aangeboord.

Een Duitse wetenschapper kwam tot de conclusie dat het water een ‘ijzer- en jodiumhoudende thermaalsole met een hoog gehalte calcium en sulfaationen’ was. Dat klinkt natuurlijk prachtig en heel gezond, maar van het uitgebreide aanbod aan baden, huidverzorgingsbehandelingen, massages, sauna’s, en gezichtsbehandelingen slaat u steil achterover.