Wat te doen in provincie Groningen


Wat te doen in provincie Groningen. Nederland kent twaalf provincies waarvan Groningen een van de noordelijke provincies is, samen met Friesland en Drenthe.


Elk van de provincies heeft eigen mogelijkheden, bezienswaardigheden en kenmerken.

Bekijk alle uitjes in Groningen

Provincie Groningen

Groningen staat bijvoorbeeld bekend om de Martinitoren, maar ook om de interessante musea en u kunt er ook heerlijk shoppen! En dit is slechts een kleine greep uit het aanbod, bekijk hieronder nog een paar mogelijkheden in Groningen voor een leuk dagje uit.

Zeehondencrèche Lenie ’t Hart

Het bekendste zeehondenziekenhuis van Nederland! Al sinds 1971 vangt Lenie ’t Hart hier zieke en gewonde zeehonden op. Vervuiling, visnetten, ziektes…er kan een zeehond van alles overkomen.

Via het Eerste Hulp Bij Zeehonden-netwerk worden er elk jaar zo’n tweehonderd dieren opgevangen in het centrum. Kom ze ook bekijken!

Adopteer een zeehond en geef hem of haar een naam, en wees erbij als je adoptiezeehond gezond en wel wordt losgelaten in zee…

Ballorig Stadskanaal

Een overdekt speelparadijs voor kinderen van 0 tot 12! Hier kunnen de kleinsten spelen in een aparte ruimte, een veilig idee.

De grotere kinderen kunnen klimmen, glijden, rijden, springen, kruipen, rennen, draaien en rollen op, in en door de klimtoestellen, tunnels, glijbanen, ballenbakken, skelters en spelletjes. Van al dat geren en gevlieg krijg je natuurlijk honger.

Bestel snel wat lekkers in het restaurant! Ouders mogen zelf ook door de speeltuin lopen, klimmen en kruipen, maar wie het liever iets rustiger aan doet gaat lekker zitten met een drankje.

Een verjaardagsfeestje te vieren? De jarige wordt hier echt verwend. Voordelige arrangementen voor schoolreisjes, een uitje met peuters of een kindvriendelijk groepsarrangement? Dat kan ook bij Ballorig!

Hortus Haren

Houdt u van planten? Bent u een enthousiaste hobbytuinier? Ook als u op beide vragen nee antwoordt, is de Hortus een belevenis.

Wandel door de tuinen (waaronder een Engelse, een Chinese en een Keltische), ontdek de kruidentuin, en bezoek de kassen. In de Victoriakas staat de Victoria Waterlelie, de grootste waterleliesoort ter wereld. De bladeren ervan zijn zo groot dat een kind er rustig op kan gaan zitten!

De vissen in de grote kas worden dagelijks gevoerd om 21.30. Spannend voor kinderen, en misschien vindt u het zelf ook wel leuk om te zien…regelmatig worden er speurtochten door de Hortus georganiseerd.

Elke woensdag en zondag zijn er kindertheatervoorstellingen in de Hortus. Ook een leuk idee voor een kinderfeestje! Voor volwassenen worden er onder andere workshops Tai Chi en cursussen permacultuur gegeven.