Feestdagen in Groningen


Feestdagen in Groningen. Zin in een leuk uitje tijdens de feestdagen in Groningen? Dat treft, dan bent u op de juiste website aangekomen!


In Groningen en omgeving zijn talloze leuke dingen te doen tijdens de feestdagen. Waar uw interesses ook naar uit gaan en met wat voor gezelschap u ook bent, u vindt ongetwijfeld een uitje dat aan uw wensen voldoet.

Bekijk alle uitjes in Groningen
 • Fifty Fifty

  Fifty Fifty. Al jaren een begrip in Tolbert en omgeving: de kledingwinkel Fifty Fifty aan de Hoofdstraat site link. Hét adres voor spijkerbroeken voor een ...

 • Ballorig Groningen

  Ballorig Groningen. Indoor speelparadijs Ballorig Groningen is het leukste dagje uit met kinderen t/m 12 jaar! Regen of zonneschijn? Bij Ballorig Groninge ...

 • Camping ’t Strandheem

  Camping ’t Strandheem. Camping ’t Strandheem ligt verrassend mooi op de grens van Groningen, Friesland en Drenthe. Met overdekt zwembad, restaurant, multi ...

 • Break Out Grunopark

  Break Out Grunopark. Break Out Grunopark is hét activiteitenpark van Groningen! Break Out Grunopark biedt een grenzeloos aanbod voor het allerleukste afde ...

Wat te doen tijden de feestdagen in Groningen

Tijdens welke feestdagen zoekt u een leuk uitje in Groningen? Met kerst kunt u heerlijk dineren in een restaurant met een speciaal kerstarrangement. Komt u met Pinksteren dan vinden er verschillende leuke pinkstermarkten plaats waar u heerlijk kunt rondsnuffelen.

Bekijk hieronder enkele andere uitjes die er in Groningen te doen zijn, of bekijk alle uitjes in Groningen.

Familiepark Nienoord

Feestdagen in Groningen. Tussen de bossen van het landgoed Nienoord ligt Familiepark Nienoord. Het leukste landgoed voor de hele familie! Hier vermaak je je de hele dag. Bekijk vanuit de klauterburcht het hele landgoed, hol je dol in de apenkooi met vier verdiepingen, en kom dieren aaien in de kinderboerderij.

Vergeet ook niet een ritje te maken met het modelspoortreintje, of maak een huifkarrit over het landgoed. Voor wie nog niet moe is: je kunt hier ook zwemmen in een zwemkasteel en midgetgolfen!

Domies Toen, Pieterburen

Feestdagen in Groningen. Domies Toen, de tuin van de dominee, is een prachtige botanische tuin bij de Petruskerk in Pieterburen. Vroeger stond hier de pastorie, maar nu kunt u er over knisperende schelpenpaadjes wandelen langs prachtige oude vijvers, gesnoeide buxushagen, romantische rozenperken en bijzondere bomen.

Domies Toen staat bekend om de vele stinsenplanten die er groeien. Stinzenplanten zijn planten die alleen voorkomen op landgoederen, in pastorietuinen en op voormalige stadswallen. Meestal zijn ze vanuit het buitenland meegenomen en hebben ze zich hier verwilderd. Vooral in het voorjaar bloeien ze prachtig! Naast Domies Toen is een theeschenkerij.

Hier kunt u terecht voor thee en andere drankjes en iets lekkers erbij, maar ook voor boeken over planten, zaden (ook van planten uit de tuin!) en leuke cadeautjes zoals nestkastjes. In de zomer is de kerk, versierd met prachtig houtsnijwerk, ook van binnen te bezichtigen.

Maak er een dagje uit van met een bezoek aan de zeehondencrèche of een wandeling over de dijk bij Lauwersoog.

Het Universiteitsmuseum Groningen

Feestdagen in Groningen. Wie nog denkt dat wetenschap saai is, moet eens naar het Universiteitsmuseum gaan. Er is weliswaar een klassieke zaal met vitrinekasten, maar die liggen vol met voorwerpen uit de 400-jarige geschiedenis van de universiteit: voorwerpen die gebruikt werden bij experimenten, fossielen en voorwerpen uit het studentenleven.

Ook zijn er regelmatig wisselende exposities over mens, natuur en wetenschap, met intrigerende titels als Bliep! Bliep!, Verdraaid! Leuk onderzoek, Opgevist uit Alva’s Gracht, en De poolnacht van Groningen.