Evenementen Groningen


Evenementen Groningen, daarvan worden er talloze georganiseerd in de provincie Groningen! De bekendste van deze evenementen is misschien wel de 4 Mijl van Groningen.


Deze leuke hardloopwedstrijd loopt van Haren naar de stad Groningen en heeft een totale afstand van 6,4 kilometer, wat 4 Engelse mijlen is. Dit grootste en leukste hardloopevenement van Noord-Nederland wordt al meer dan 25 jaar georganiseerd en vindt elk jaar op de tweede zondag van oktober plaats.

Bekijk alle uitjes in Groningen

Op zoek naar een evenement in Groningen?

Een van de andere bekendste evenementen van Groningen is het festival Eurosonic/Noorderslag.

Dit vierdaagse muziekfestival vindt plaats op verschillende plekken in de binnenstad van Groningen. Elk jaar worden er zo’n 300 optredens georganiseerd. Op zoek naar een ander uitje of andere evenementen?

Bekijk hieronder een aantal voorbeelden of klik verder op onze site.

Struisvogelhouderij fam. W. de Kreij

Evenementen Groningen. U bent op zoek naar een leuk en origineel uitje in de provincie Groningen? Kom dan eens naar Struisvogelhouderij fam. W. de Kreij in Boerakker!

Na ontvangst met een kopje koffie en een echte struisvogeleierkoek krijgt u een korte film over het bedrijf te zien.

In de opvolgende presentatie leert u alles over struisvogels en daarna is het natuurlijk tijd om de struisvogels van dichtbij te zien! Aanraken en voeren is mogelijk en vergeet ook vooral niet nog even de struisvogelwinkel te bezoeken.

Van struisvogeltassen tot struisvogelcosmetica, u vindt het allemaal hier in Groningen!

Vesting Bourtange

Evenementen Groningen. In 1580, tijdens de Nederlandse Opstand, was de stad Groningen voor de Spaanse overheerser. De stad werd toen bevoorraad vanuit Duitsland, over een moeilijk begaanbare zandweg. Willem van Oranje wilde deze bevoorrading blokkeren en liet op de weg een vesting aanleggen.

In 1594 werd de stad Groningen heroverd, en Bourtange werd onderdeel van de grensverdediging van de drie noordelijke provincies. De vesting Bourtange werd enkele keren versterkt, onder andere toen Bernard van Galen (Bommen Berend) Groningen aanviel.

In 1742 was de vesting op zijn grootst. Beleef de wereld van toen, met huursoldaten die musketten en echte kanonnen afschieten, of kom naar de slag om Bourtange die elk jaar in mei plaatsvindt.

Het Groninger Museum

Evenementen Groningen. Sommige mensen vinden het gebouw vreselijk, anderen zijn er laaiend enthousiast over. Het gebouw valt zeker op! Ontworpen door drie verschillende architecten is het een bonte verzameling kleuren en vormen.

Hier kunt u kijken naar de stand van zaken op het gebied van mode, design, fotografie, schilderkunst, maar ook naar voorwerpen die de geschiedenis van de provincie Groningen gevormd hebben. De tentoonstellingen in het Groninger museum doen regelmatig stof opwaaien: van provocerende foto’s tot een tentoonstelling samengesteld door een filmmaker of de collectie van rebelse modeontwerpers.

In het Mendini Restaurant kunt u even bijkomen van al die indrukwekkende kunst. In de museumwinkel zijn behalve tentoonstellingscatalogi ook designstukken, kaarten en kunstboeken te koop.