Wat te doen op de eilanden


Wat te doen op de eilanden. U vindt in Nederland vijf bewoonde eilanden, dit zijn Ameland, Texel, Terschelling, Vlieland en Schiermonnikoog.


Daarnaast zijn er nog drie onbewoonde eilanden die wat minder bekend zijn: Rottumeroog, Rottumerplaat en Razende Bol (ook wel Noorderhaaks genoemd).

Bekijk alle uitjes in Groningen
 • Struisvogelhouderij fam. W. de Kreij

  Struisvogelhouderij fam look at these guys. W. de Kreij. U bent op zoek naar een leuk en origineel uitje in de provincie Groningen? Kom dan eens naar Stru ...

 • Familiepark Nienoord

  Familiepark Nienoord. Tussen de bossen van het landgoed Nienoord ligt Familiepark Nienoord. Het leukste landgoed voor de hele familie! Klim en klauter in ...

 • Aunty Bed & Breakfast

  Aunty Bed & Breakfast. Overnachten op zeven minuten afstand van de stad Groningen maar wel genieten van de rust en ruimte van het platteland? Dat kan ...

 • Break Out Grunopark

  Break Out Grunopark. Break Out Grunopark is hét activiteitenpark van Groningen! Break Out Grunopark biedt een grenzeloos aanbod voor het allerleukste afde ...

Eilanden

Al deze eilanden liggen in de Noordzee en grenzen aan de zuidkant aan de Waddenzee. In totaal beslaan ze ongeveer 400 vierkante meter en er wonen ongeveer 24.000 mensen.

De eilanden zijn een uitstekende plek voor een heerlijk dagje uit, maar natuurlijk bent u daarvoor in de provincie Groningen óók aan het juiste adres. Hieronder vindt u hiervoor een aantal leuke mogelijkheden.

Insektenwereld Leens

Behalve insekten kun je hier vleermuizen, leguanen, slangen, hagedissen, kikkers, egels, neusberen en allerlei andere stekelige, kriebelige, fladderende, harige, glibberige en kruipende dieren zien…

Sommige mensen vinden insekten eng en gaan ze het liefst te lijf met sprays, lokdozen en kleefstrips. Hier kom je erachter hoe fascinerend insekten en andere minder aaibare dieren zijn. Durf jij ze op te pakken en vast te houden?

Beauty Sauna Peize

Wat is er fijner dan een dag helemaal niets hoeven en alleen maar leuke dingen doen? Als u dringend de behoefte voelt aan een dagje sauna, vindt u bij Beauty sauna Peize alles wat u zoekt voor een geweldig saunabezoek.

Er zijn bijna te veel sauna’s, baden, hamams, massages en schoonheidsbehandelingen om uit te kiezen! Bijna… Eerst lekker badderen en scrubben, een voetenbad nemen, en daarna in de Finse sauna, de panoramasauna, de kelosauna, het turkse stoombad of de houtgestookte sauna…daarna een oud-indische massage, of misschien een kleipakking of een gezichtsbehandeling?

En daarna nog een keer het bubbelbad in, of toch maar naar het zoutwaterbad of de hamam? Schiet u in de stress van alle keuzemogelijkheden? Dan is het dringend tijd voor een dagje relaxen bij Beauty Sauna Peize!

Best Western Hotel Restaurant Aduard, Groningen

Tussen de uitgestrekte weilanden van Groningen vindt u Best Western Hotel Restaurant Aduard. Het hotel ligt vlakbij de stad Groningen en is dus een ideale overnachtingsplaats om een stedentrip te combineren met de rust van de natuur.

Best Western Hotel Restaurant Aduard, onlangs vernieuwd en uitgebreid, biedt zijn gasten alles voor een comfortabel verblijf. U vindt hier een gezellige bar, voortreffelijk restaurant, zonnig terras en een multifunctionele zaal voor feesten of vergaderingen.

Schuif aan in het restaurant van dit hotel en geniet van de heerlijke gerechten die u voorgeschoteld krijgt. In het restaurant wordt hoofdzakelijk met streekgerechten gewerkt, het lams en rundvlees is dan ook afkomstig van eigen boerderij en diervriendelijk geweid.

Overnachten kunt u in de prima kamers, en natuurlijk kunt u hier ook terecht voor een lekker ontbijtje. Dit hotel in de provincie Groningen heeft zeer gastvrije medewerkers die u graag in de watten leggen!