Dagje uit Groningen


Dagje uit Groningen. In Groningen vindt u het leukste uitje voor jong en oud. Wilt u lekker ontspannen? Ga dan naar een sauna of beautycenter.


Laat uw kinderen genieten in een attractiepark of dierentuin. Neem een rondleiding door het theemuseum of geniet van een heerlijke high tea. Kijk voor andere leuke aciviteiten bij de overige daguitjes voor het leukste dagje weg in Groningen!

Bekijk alle uitjes in Groningen

Vesting Bourtange

Dagje uit in Groningen. Vesting Bourtange is ontstaan in 1594 toen Willem van Oranje een vesting liet aanleggen in Bourtange. Nu kunt u de vesting bezoeken, u vindt hier bijvoorbeeld huursoldaten die musketten en echte kanonnen afschieten.

Ook is het leuk om naar de slag om Bourtange te komen, deze vindt elk jaar in mei plaats. Kijk voor alle leuke uitjes bij de overige daguitjes.

Muzeeaquarium in Delfzijl

Dagje uit in Groningen. Het Muzzeeaquarium in Delfzijl is gebouwd in een oude bunker uit de Tweede Wereldoorlog. U vindt in dit aquarium dieren als haaien, zeebaarzen, roggen, garnalen en lipvissen.

In het aquarium bevindt zich een aaibak waar u de zeedieren mag aaien! Dat maakt het Muzeeaquarium een leuk dagje weg voor het hele gezin.

Ervaar de mooiste zeedieren vanaf dichtbij in het Muzeeaquarium in Delfzijl. Voor meer attractieparken of dierentuinen kunt u kijken bij de attractie- en dierenparken.

De Theefabriek

Dagje uit in Groningen. Bent u dol op thee en bent u nieuwsgierig hoe thee eigenlijk gemaakt wordt? Neem dan een kijkje in het theemuseum die bij de theefabriek hoort!

Na het bezoek aan het museum kunt u plaatsnemen in het restaurant, waar u kunt genieten van de lekkerste en de beste thee. Daarbij horen natuurlijk ook heerlijke scones met jam, clotted cream, fruitcake of sandwiches. Bezoek ook theetuin de Kainstobbe.

Familiepark Nienoord

Dagje uit in Groningen. Tussen de bossen van Leek bevindt zich het prachtige Landgoed Nienoord. Dit is een leuke en grote speeltuin voor het hele gezin.

Bekijk bijvoorbeeld het hele landgoed vanaf de klauterburcht, maak een leuk ritje met het modelspoortreintje, glijd op een matje van de glijbaan of neem een duik in het zwembad die ook te vinden is op het landgoed! Wilt u iets leuks doen met het hele gezin?

Kom dan midgetgolfen op het landgoed! Maak er een leuk dagje weg van met het hele gezin. Kijk voor alle leuke familieparken bij de attractie- en dierenparken.

Alle daguitjes Groningen

Dagje uit in Groningen. Bent u op zoek naar een leuk uitje met uw collega’s of familie maar wilt u wel iets actiefs doen? Kijk dan bij de actieve uitjes. Zoekt u een leuk uitje speciaal voor kinderen, bekijk dan eens de kinderuitjes.

Maak uw dagje weg onvergetelijk en kom naar Groningen!